Єпископ Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький прокоментував в інтерв’ю Релігійній правді жахачки про нібито чипування людей під час вакцинування.

Він зазначив, що деякі люди чекають на кінець світу і намагаються “розпізнати видимі знаки”, наприклад, чип у вакцині.

На коментар журналістки про те, що такі думки поширені у Московському Патріархаті, єпископ Віталій відповів: «Я зараз не іменами. Бо є люди, які навіть не ототожнюють себе з Церквою, але кажуть, що там чип, а більш дотепні кажуть: «А де його батарейка?» … і тут дискусії зупиняються».

Єпископ запитав, чи буде правильно стверджувати, що саме тепер наступають ці останні дні і роки для цілого світу, повторюючи тих, які вже неодноразово передвіщали кінець? Адже в такому випадку можна загубити справжній сенс очікування закінчення життя – воно для кожного може відбутися сьогодні, ще до часу вечірньої молитви.

«Якщо мій кінець світу відбудеться сьогодні ввечері, то для мене найголовніше, щоб я тут і тепер був вірний своєму Богові. Щоб я сьогодні переживав свій Великий піст плідно, переживав його у наверненні, не з батога, а як дорогу моїх особистих відносин з Богом, який мене дуже любить», – наголосив єпископ Віталій.

Якщо це зрозуміти, додав він, то тоді навіть Одкровення Йоана Богослова перестають бути такою страшилкою, а стають тим, чим вони насправді є — книгою надії.

«Бо там не говориться тільки про страшні речі, там говориться, що наприкінці кожної страшної події завжди приходить Бог-переможець», – зауважив єпископ.

Comments are closed.