Увечері 18 квітня у селі Коровія на Буковині поліцейські зупинили автомобіль Renault megane, водій якого був у стані алкогольного сп’яніння. За словами очевидців інциденту, чоловік представився “священником з Банчен”, поводився  неадекватно, використовував нецензурну лайку та погрожував працівникам поліції. Про це повідомляє журналістка Галина Єреміца на своїй сторінці в Facebook.

Як стало відомо з інсайдерських джерел, за кермом був настоятель храму на честь Святих Архангелів Михаїла та Гавриїла УПЦ МП села Балківці Новоселицького району Чернівецької області Василь Савка.

Як повідомляється на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, того дня у селі Великий Кучурів на Сторожинеччині відзначали престольне свято у скиту Похвали Пресвятої Богородиці, яке очолив митрополит Буковинський Мелетій. Як виявилося, був там і Василь Савка.

“Поліцейські оформили протокол за ст. 130, оскільки на спецлінію 102 надійшло повідомлення про порушення ПДР. Прибувши на місце події патрульні виявили транспортний засіб Рено, водій якого мав характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився. Так, чоловік виражався нецензурною лексикою в бік поліцейських. На громадянина складено протокол згідно зі ст. 173 (дрібне хуліганство) КУпАП. Рішення прийматиме суд, та за санкцією статті передбачено штраф 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік”, – повідомили у пресслужбі управління патрульної поліції Чернівецької області.

 

Comments are closed.