РПЦвУ –  це є та п’ята колона, яка чекає на “благодатний” для них час, коли прийде Путін і їх усіх визволить. Таку думку висловив митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України Димитрій (Рудюк) в інтерв’ю Галінфо.

За словами митрополита, зростання активності РПЦвУ пов’язане з фінансовою підтримкою олігархів.

“Я це пов’язую з їх фінансовою підтримкою. Відомий депутат Новинський весь свій капітал спрямовує на підтримку цієї Церкви. Не даремно його там вже висвятили ледь не в першого “архідиякона”. Він постійно створює всі ці групи підтримки, дає юридичний супровід там, де відбуваються судові справи. Будують нові храми в тих селах, які вже розділені. У нас вже існує по два православних храми на село. Особливо, зараз це активно почалося на Волині”, – зазначив владика.

Він наголосив, що це і є п’ята колона, яка чекає на визволення від Путіна.

“У міру того, як Росія піднімає свій голос війни, так і вони напевно очікують визволителя. Я впевнений, що це є та п’ята колона, яка чекає на “благодатний” для них час, коли прийде Путін і їх усіх визволить. Коли Путін каже про “русскоговорящее население”, то має на увазі не лише росіян на Донбасі, а й інші території Україні. Зокрема мова йде і про “обділену” “канонічну” церкву в єдності із Московським Патріархатом”, – зазначив митрополит.

Comments are closed.