Головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив, що МОЗ не планує запроваджувати додаткові карантинні обмеження, однак закликав українців дотримуватися деяких рекомендацій на Великдень.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «1+1», повідомляє Слово і діло.

За його словами, МОЗ рекомендує людям похилого віку, людям з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів, а провести освячення поза храмом. Також, за можливості, санлікар рекомендує, щоб до храму на Великдень йшов хтось один з сім’ї на церемонію освячення паски.

Ляшко нагадав, що зараз проходить стабілізація ситуації із захворюваністю, протягом останніх 2-3 тижнів не спостерігається тенденція до зростання кількості випадків інфікування і госпіталізацій.

Ляшко додав, що посилювати локдаун на Великдень не будуть, проте на цьому тижні відбудеться зустріч Всеукраїнської ради церков і на ній ще додатково «будуть опрацьовані алгоритми, які вже розроблені Міністерством охорони здоров’я, для того щоб в храмах все відбувалося відповідно до санітарних норм».

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов повідомляв, що додаткові обмеження на Великдень не плануються. При цьому у міністерстві не виключали, що після свята може бути новий спалах COVID-19.

Comments are closed.