Нардеп Вадим Новинський, відомий як головний спонсор РПЦвУ, будує храм в центрі Києва, хоча за документами – це житлово-офісний комплекс. Про це повідомляє Укррудпром.

Сергій Моргунов / Бабель

Зазначається, що народний депутат Володимир Ар’єв у своєму депутатському зверненні попросив Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) пояснити, на підставі яких документів біля НСК “Олімпійський” будується храм. Його збентежило те, що згідно з даними Публічної кадастрової карти, земля під храмом призначена для житлово-офісного комплексу.

Володимир Ар’єв просить у зазначеного департаменту містобудівні умови і обмеження (ДУО) для проектування об’єктів будівництва, які були видані на дві сусідні земельні ділянки. За його даними, перша ділянка була передана релігійній громаді УПЦ МП парафії Святої Трійці в Голосіївському районі Києва. А на території другої ділянки, якою володіє ТОВ “Юджин”, розташовано недобудований храм. При цьому, згідно з даними Публічної кадастрової карти, цільове призначення ділянки, де будується храм, – для будівництва житлово-офісного комплексу з об’єктами соціальної інфраструктури.

Володимир Ар’єв допустив, що кадастрова карта містить недостовірні дані або ж мають місце порушення земельного законодавства.

Зазначені ділянки розташовані на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської.

На перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянська з 2017 року ведуться роботи з відтворення Свято-Троїцького храму, зруйнованого в 1931 році. За даними сайту “Смарт-Холдинг”, роботи почалися в 2017 році за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду в честь Покрова Святої Богородиці Вадима Новинського.

Comments are closed.