Президент Росії Володимир Путін назвав УПЦ МП Російською Православною Церквою. Так він висловився на брифінгу за результатами зустрічі з Олександром Лукашенком 22 квітня.

Відповідаючи на питання щодо пропозиції президента України Володимира Зеленського про зустріч, Путін запропонував зустрітися в Москві “в будь-який зручний час”. Водночас наголосив, що останнім часом “чинне керівництво України зробило дуже багато кроків, які руйнують російсько-українські відносини”, зокрема це стосується ставлення до РПЦ.

“Це стосується низки проблем у двосторонніх відносинах, це стосується ставлення до Російської Православної Церкви і її руйнування по суті, спроби її руйнування, до російської мови й до російськомовних громадян України, і до російських громадян, які проживають в Україні… Дуже багато кроків, про які ми лише шкодуємо”, – зазначив Путін.

Російський президент наголосив: якщо йдеться про обговорення проблем Донбасу, то передусім керівництво України повинно зустрічатися з керівниками “республік” “ЛНР” і “ДНР”, а потім вирішувати проблеми з представниками третіх країн, якою є Росія. “А якщо йдеться про розвиток двосторонніх відносин, то ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час”, – сказав Володимир Путін.

 

Comments are closed.