Якби на подолання демографічної кризи було б спрямовано хоча би половину тих зусиль, які було витрачено на просування Стамбульської конвенції та гендерної ідеології, ми вже зараз могли б бачити реальні зрушення у боротьбі з вимиранням України. Про це сказав предстостель ПЦУ митрополит Епіфаній у своєму виступі на зустрічі Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

За його словами, потребує уваги формування цілісної, довгострокової сімейної політики держави, подолання демографічної кризи, яка триває вже третє десятиліття.

“Без цього більшість реформ втрачають сенс. Якщо протягом життя одного-двох поколінь населення України скоротиться вдвічі, а потім український народ демографічно просто зникне – для кого будуть потрібні плоди реформ? Вже зараз кількість працюючих істотно нижча за кількість пенсіонерів. Мільйони людей працездатного віку виїхали закордон на заробітки і значна частина з них не планує повертатися. Тож якщо колись нас було 52 мільйони, то тепер реально нас навіть не 40 мільйонів”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

Він запропонував уряду такі кроки: створення чи реорганізація центрального органу виконавчої влади – міністерства чи державної служби – у справах сім’ї та подолання демографічної кризи; підготовка пропозицій за участю науковців та експертів, батьківського середовища, релігійних та громадських організацій для Державної програми подолання демографічної кризи та підтримки сім’ї; ухвалення такої Державної програми та забезпечення її реалізації.

Митрополит вважає, що влада мала б спрямувати зусилля на подолання демографічної кризи, не на просування гендерної ідеології.

“Ми не раз вже висловлювали обґрунтовані застереження щодо ратифікації Стамбульської конвенції та інших подібних речей, обумовлених просуванням так званої гендерної ідеології – тому не буду зупинятися на цьому докладно, лише засвідчу незмінність нашої спільної позиції. В цьому контексті лише хочу зауважити, що якби на питання подолання демографічної кризи було б спрямовано хоча би половину тих зусиль, які було ззовні та зсередини витрачено на просування конвенції – ми вже зараз могли б бачити реальні зрушення у боротьбі з вимиранням України”, – наголосив Епіфаній.

Comments are closed.