Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відкрив на Київщині притулок для жертв домашнього насилля імені святої рівноапостольної княгині Ольги..

На стіні закладу Голова Православної Церкви України написав: “Любов зцілює, адже Бог є Любов”.

“Нехай ці слова підтримки та надії проходять крізь серця тих, хто перебуватиме у першому шелтері Православної Церкви України, який ми щойно відкрили і в якому надаватиметься необхідна допомога жертвам домашнього насилля”, – написав митрополит на своїй сторінці у Facebook.

У цьому закладі постраждалі можуть укритися від біди й отримати комплексну допомогу: найперше, духовну, психологічну, а також, за потребою, – медичну, соціальну.

Митрополит наголосив, що домашнє насильство – це кричуще порушення Божої заповіді любові, принципів свободи і гідності людини.

“Домашнє насильство – це великий гріх і біда, які не повинні мати місця в житті, бо родина – це домашня Церква, а сім’я – це священний союз чоловіка і жінки, благословенний Богом для любові, де мають панувати взаємопідтримка й захист, а не знущання, наруга, поневолення однієї людини іншою”, – додав він.

Митрополит Епіфаній зауважив, що пандемія Covid-19, карантинні обмеження та низка інших соціально-економічних факторів спровокували сплеск домашнього насилля не лише загалом в світі, а й в українських сім’ях зокрема.

За даними Мінсоцполітики, лише за минулий рік кількість відповідних звернень збільшилась на 66%, а в кожній другій родині, що перебуває в складних життєвих обставинах, фіксують прояви насильства, навів статистику духовний лідер. Абсолютна більшість постраждалих – це жінки й діти.

“Наша Церква не залишається осторонь цієї загрозливої проблеми, й священнослужителі завжди готові допомогти, підтримати, втішити та розрадити у важкі хвилини. А в разі необхідності тепер і надати тимчасовий прихисток та й іншу практичну допомогу. Звичайно, Шелтер святої княгині Ольги лише «перша ластівка», але вірю, що він стане справжнім «провісником весни», гарним прикладом, за яким постануть й інші надійні та безпечні для всіх потребуючих місця захисту”, – сказав митрополит.

Comments are closed.