У Чернівецькій області невідомі особи вчинили наругу над могилою загиблого на Донбасі військовослужбовця Олександра Коваля.

Про це повідомляє газета Хотинські вісті.

На оприлюднених світлинах видно розбиті лампадки та пошкоджену могилу захисника.

“Така наруга над могилою юного захисника України Сашка Коваля! І якраз за кілька днів до його дня народження. Кому він завинив? Адже віддав найцінніше – своє життя – за мирне і краще наше майбутнє. Вандали розбили світлину на пам’ятнику, навкруги скло, побиті лампадки…”, – йдеться у дописі Хотинських вістей.

Сашко Коваль: що відомо про захисника України

Військовий окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України Олександр Олександрович Коваль (позивний – “Ант”) народився 26 квітня 1997 року у Хотині.

Він навчався у Хотинській ЗОШ 1-3 ступенів №5, яку закінчив у 2014 році. Школярем почав заробляти в Інтернеті, вивчав мови програмування, перекладав українською комп`ютерні ігри, був ПР-менеджером. Вів активну громадську роботу. Брав участь у Революції Гідності, займався волонтерською діяльністю, організовував плетіння маскувальних сіток та збір коштів і харчів для бійців АТО.

Досягши повноліття, добровольцем пішов служити. Загинув 1 січня 2016 року в Маріуполі на Донеччині. Похований у Хотині 6 січня 2016 року на новому кладовищі. Олександр Коваль загинув 1 січня 2016 року під час виконання бойового завдання під Маріуполем.

Comments are closed.