Священники РПЦ в Україні (УПЦ МП) у приватних розмовах зізнаються, що отримують окрему плату за те, що не переходять до ПЦУ.

Про це в інтерв’ю «Релігійній правді» розповів отець Микола Ковалик – настоятель громади села Сутківці Хмельницької області і перший священник, який дійшов до Верховного Суду і створив прецедент для інших громад, що прагнуть піти від УПЦ МП і приєднатися до помісної Церкви України.

Отець Микола

«Спілкуюся зі священниками, розказують, що дають фінансову підтримку, щоб вони не переходили в Православну Церкву України. От недавно спілкувався зі священником, який перейшов з Московського Патріархату. То каже, що його приятель відкрито йому сказав, раз дали дві тисячі доларів і другий раз якось дали дві тисячі доларів за то лишень, що він не перейшов, що він утримав парафію», – розповів отець Микола, благочинний Ярмолинецького району.

Крім того, протоєрей помітив, як останнім часом у священників РПЦвУ у Ярмолинецькому районі почали з’являтися нові машини.

Хабар за прихильність до МП пропонували і самому отцю Миколі.

«Мені пропонували переходити в Моспатріархат – парафію, мовляв, дадуть, хату, будеш жити, буде в тебе все гаразд. Але я з Тернопільщини, коли людина народилася в тому краї, де завжди боролися за свою державу, за свою Церкву, за свою родину, є певна межа, якої людина віруюча не може переступити», – зауважив священник.

Comments are closed.