Глава УГКЦ Святослав закликав українців, які живуть за кордоном, поширювати в різних країнах  правду про війну в Україні. Про це він сказав в ефірі програми «Відкрита Церква» на «Живому телебаченні», відповідаючи на питання українки з Німеччини про те, як можна бути патріотом України, проживаючи за кордоном, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Насамперед розповідайте правду. Робіть дописи німецькою мовою у соціальних мережах. Розповідайте рідним і знайомим правду про ситуацію в Україні. Ви повинні бути свідками правди, а правда має свою силу. Не соромтеся розповідати про війну в Україні», – зазначив він.

Також глава УГКЦ порекомендував робити конкретні вчинки допомоги Україні. «Знаю, що багато хто з нашої діаспори підтримує конкретного воїна чи когось, хто потребує допомоги в лікуванні та інших харитативних справах. Такі питання координують наші громади в різних частинах Німеччини та інших країнах. Така допомога дуже важлива», – наголосив предстоятель.

Блаженніший Святослав також закликав, зокрема в разі проживання в Німеччині, достукатися до серця німецької влади, адже Німеччина сьогодні є локомотивом Європи і важливим партнером України.

Comments are closed.