Керівники католицьких лікарень у Індії б’ють на сполох, заявляючи, що їм не вистачає засобів для лікування хворих на коронавірус пацієнтів. Про це заявляє видання National Catholic Reporter, інформує Credo.

Зараз Індія переживає другу хвилю пандемії захворювання, що перетворилася на справжнє лихо національного масштабу. Уряд повідомляє про 300 000 нових випадків захворювання щодня; однак, на думку багатьох, ці цифри свідомо занижено.

«Ситуація дуже погана. У лікарнях бракує ліжок. Пацієнти лежать у коридорах і помирають, так і не дочекавшись кисню, — сказав отець П.А.Джордж, директор лікарні Святої Родини у Нью-Делі. — Пацієнти помирають на моїх очах. Я почуваюся безпорадним, засмученим і розчарованим. Це жахливо, це катастрофа, що перевищує уяву. Будь ласка, помоліться Богові за нас».

Отець Томас Надакалан, священник Сиро-Малабарської Церкви та директор лікарні Христа у Раджкоті, сказав: «Ми змушені щодня відмовлятися від приблизно 600 хворих. Ми намагаємося надавати доступ до кисню тим, кого прийняли, щоб рятувати їхні життя».

25 квітня 2021 року кардинал Джордж Аленчеррі, головний архієпископ Сиро-Малабарської церкви, закликав федеральний уряд та уряди штатів «розглядати доступність медичного кисню як основне право людини». Неадекватний догляд за хворими на коронавірус та їхнє лікування у державних лікарнях у Ґуджараті привернули загальнонаціональну увагу, оскільки уряд штату навіть не повідомляв про широкомасштабну смертність на своїх територіях.

Національна газета The Hindu різко розкритикувала заяву уряду про нібито 78 смертей у Ґуджараті 16 квітня, посилаючись на власні дані про кремацію 689 тіл згідно з протоколом COVID-19 тільки у семи містах штату.

Після другого сплеску захворювання в індійських ЗМІ спостерігається безпрецедентна лавина критики через серйозний дефіцит ліків, вакцин і зокрема кисню, який уряд експортував до інших країн.

Газета India Today повідомляє, що уряд не реагував на звіт парламентського комітету, який закликав посилити систему виробництва та постачання кисню.

RISU повідомляє також про те, що Індія не справляється з кремацією тіл померлих від коронавірусу — необхідною умовою для похорону згідно з індуїстськими традиціями. Крематорії переповнені, тому померлих спалюють просто в парках під відкритим небом — зокрема, у південно-східному окрузі Делі Сарай Кейл Хан ситуація критична до такої міри, що для кремації тіл забракло дров.

Кардинал Освальд Ґрасіас, архієпископ Мумбаї, також долучився до різкої критики уряду за його некомпетентність і неспроможність підготуватися до другої хвилі пандемії. Він сказав: «Урядові забракло здатності до планування та достатньої передбачливості, інакше ми б не опинилися в такій жахливій ситуації».

Comments are closed.