У Російській Православній Церкві вважають, що з приходом президента Зеленського відбулося “деяке послаблення гонінь на канонічну Українську Православну Церкву” (УПЦ МП – ред.) на відміну від часів президентства Порошенка. Про це сказав в інтерв’ю “Російській газеті” голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ РПЦ Володимир Легойда, йдеться на сайті РПЦ.

“З приходом президента Зеленського було деяке ослаблення гонінь на канонічну Українську Православну Церкву. На відміну від президента Порошенка, який зробив “релігійну карту” козирем у своїй політичній грі і свідомо використав український розкол в політичних цілях, президент Зеленський жодним чином не робив це змістом свого політичного курсу. І це було сприйнято як послаблення гонінь”, – зазначив представник РПЦ.

Однак, за його словами, “держава це не тільки президент, але і всілякі держструктури, які відпрацьовують якісь завдання, часто раніше поставлені”, тому “зарано говорити про припинення складнощів для канонічної Церкви в Україні”.

Легойда зазначив, що “багатостраждальна Україна і Українська Церква як і раніше перебувають в дуже непростій ситуації”.

Comments are closed.