В Пасхальну ніч митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі урочисті богослужіння: полуночницю, хресний хід, Великодню ранню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю співслужили намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, Екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, всечесна братія монастиря та запрошене духовенство.

Наприкінці ранньої архієпископ Агапіт зачитав Оголошувальне слово святителя Іоана Золотоустого у святу і велику неділю Пасхи.

На Божественній літургії, після Євангелія, яке цього дня традиційно читалося різними мовами, митрополит Епіфаній виголосив своє пасхальне послання преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім православним вірним України.

«Дорогі брати і сестри! Сердечно вітаю усіх вас з Воскресінням Христовим! Бажаю кожному – де б він не був – відчути у своїй душі цілющу силу радості світлої Пасхи Господньої. І нехай Воскреслий Господь з миром та любов’ю завжди перебуває у кожному з вас! Христос Воскрес!», – привітав предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.