Під час відвідин Михайлівського собору держсекретар США Ентоні Блінкен отримав лист від колишніх політичних бранців Кремля. Про це повідомив колишній політв’язень Роман Сущенко, передає Укрінформ.

«Разом з побратимами – колишніми політв’язнями Кремля Ахтемом Чийгозом, Олегом Сенцовим, Володимиром Жемчуговим, Ігорем Козловським та Павлом Грибом написали листа державному секретареві США Ентоні Блінкену зі словами вдячності за підтримку України Сполученими Штатами та за історичний візит до Києва», – зауважив Сущенко.

Експолітв’язні нагадали, що попри їхнє звільнення у 2019 році ще 109 громадян України досі перебуває у російських в’язницях на території окупованого Криму та вивезені на територію РФ, 230 – на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Зазначається, що російська влада продовжує шантажувати українську владу зривом обміну полоненими. Особливо критичне становище з кримськими в’язнями, які за сфабрикованими справами перебувають у неволі, позбавлені належної правової, консульської, медичної допомоги.

«Ми, колишні політв’язні Кремля, звертаємося до Вас як до авторитетного політичного діяча, а у Вашій особі – до президента США, американських політиків і вимагаємо під час контактів будь-якого рівня з представниками Росії у якості пріоритетів висувати вимогу безумовного звільнення громадян України як передумову ведення перемовин та досягнення домовленостей», – йдеться у дописі.

Comments are closed.