У РПЦвУ вкотре намагаються спростувати інформацію про рішення Великої Палати Верховного Суду щодо законності переходу громади с. Сутківці Хмельницької області до ПЦУ.

На сайті РПЦвУ публікують коментар голови юридичного відділу РПЦвУ протоієрея Олександра Бахова, який заявляє, що інформація про законність зміни підпорядкування та вплив цього рішення на питання зміни релігійними громадами свого підпорядкування загалом, «абсолютно не відповідають дійсності».

Вони дають своє трактування рішення Верховного Суду: «суд відмовив у задоволенні позову з причини обрання позивачем неналежного способу захисту своїх прав, а не з причини законності перереєстрації релігійної громади УПЦ».

Представник РПЦвУ заявляє, що «релігійна громада с. Сутківці Хмельницької області має намір продовжити захист своїх прав та ще раз звернутись до суду, враховуючи зауваження, викладені в даному рішенні».

Як повідомляла РП, 6 квітня Велика Палата Верховного Суду визнала законною зміну релігійною громадою с. Сутківці Хмельницької області свого підпорядкування – виходу з юрисдикції Російської Православної Церкви в Україні (яка іменує себе УПЦ) та входження до Православної Церкви України. Про це повідомляє пресслужба Київської митрополії ПЦУ.

Найвища судова інстанція України вперше з початку активного процесу переходів релігійних громад України з Російської Православної Церкви в Україні до Православної Церкви України ухвалила рішення, яке підтвердило можливість та законність таких переходів і відхилило заперечення Російської Православної Церкви в Україні проти цього.

Comments are closed.