В Іванові, адміністративному центрі Іванівської територіальної громади, що на Вінниччині,  створили релігійну громаду Православної Церкви України. Про це повідомляє Калинівка.City.

Ініціаторами створення громади були місцеві мешканці Володимир Богачук, Григорій Костик, Павло Усатий, Михайло Воронюк, Сергій Пушков.

“Ми ініціювали, створили в селі і уже зареєстрували громаду канонічної Православної Церкви України. Зробили це, бо у нашому селі є люди, які є прихильниками ПЦУ і не хочуть ходити в Московську церкву. Наші діти воюють, захищають Україну від агресора, а ми будемо молитися у церкві Московського Патріархату? Для багатьох наших земляків це неприйнятно, а тому ми і вирішили створити громаду Православної Церкви України”, – каже Володимир Богачук.

Учасниками зборів, на яких ухвалювали рішення про створення релігійної громади, були двадцять дві особи, а також протоієрей Георгій Дончак.

“На зборах ухвалили рішення, що в Іванові буде парафія святих апостолів Петра і Павла, – каже Георгій Дончак. –На території колишнього Калинівського району – це перша громада Православної Церкви України, створена з ініціативи вірних нашої Церкви”.

До цього три громади – у Гущинцях, Сальнику та Байківці – змінили юрисдикцію і перейшли з Московського Патріархату у лоно Православної Церкви України. А в Іванові громаду ПЦУ створили поряд з існуючою громадою церкви Московського Патріархату.

“Ми пішли мирним шляхом, – каже Володимир Богачук. – Не стали претендувати на храм, який є в селі, хоча біля нього ми дуже багато наробилися. Мій батько, наприклад, зробив весь верх на церкві. Але щоб не було протистоянь і сварок, ми обрали інший шлях: зареєстрували громаду і незабаром розпочнемо будувати в селі церкву святих апостолів Петра і Павла. Поставимо нову і будемо знати, що це наша церква”.

Comments are closed.