Патріарх Московський Кирило у своєму вітанні президентові України Володимиру Зеленському з Днем перемоги висловив сподівання на конструктивну співпрацю державної влади та РПЦвУ.

“Сподіваюся на встановлення відносин конструктивної взаємодії державної влади і здорових громадських сил з Українською Православною Церквою в ім’я збереження народу і виховання молодого покоління на основі традиційних духовно-моральних цінностей”, – зазначив Кирило.

Він також побажав президентові “тілесної кріпості, допомоги Божої та успіхів у добрих справах, а жителям України – миру і благополуччя”.

У привітанні, яке оприлюднили на сайті РПЦ, також йдеться: “Ставши символом героїчного подвигу народів, які убезпечили світ від фашистської загрози, 9 травня є священною датою для мільйонів сучасників, які з вдячністю згадують мужність і самовідданість воїнів, жертовність і силу духу трудівників тилу, – всіх, хто наближав розгром нацизму.

Дотримуючись євангельського вчення, Церква вносить свій внесок у збереження історичної правди, молиться про дарування народам світу і благополуччя, піклується про утвердження в житті людей високих ідеалів добросусідства, милосердя і любові”.

Comments are closed.