Громада храму ПЦУ села Задубрівка на Буковині виграла суд першої інстанції і захистила своє право належати до юрисдикції Православної Церкви України. Про це йдеться на сторінці Православні Буковини ПЦУ в Facebook.

Як зазначив митрополит Чернівецький і Буковинський Данило після оголошення рішення суду, маємо добру надію, що нарешті судова влада виконує закони і підтримує свій народ.

“Дорогі брати і сестри храму Архистратига Михаїла. Хвалімо Бога, що ми дочекалися позитивного результату від суду. Чекаємо, що це рішення буде виконано після інших законних процедур. Хоча останнім часом було сумно від того, як чинили суди до своєї Церкви. Але ми маємо добру надію, що нарешті судова влада виконує закони і підтримує свій народ. Мужаймося до того часу, поки українські чиновники усвідомлять, що вони будують Україну для своїх дітей”, – прокоментував митрополит.

Журналістка Галина Єреміца, яка стежила за перебігом справи, оприлюднила відео та написала на своїй сторінці: “Рішення суду у справі УПЦ МП проти релігійної громади Храму Святого Архистратига Михаїла ПЦУ села Задубрівка Чернівецької області, Заставнівський районний суд. Суддя – Сірик Інна Степанівна. ПЦУ виграла суд!”.

Як повідомляла РП, громада храму Святого архістратига Михайла с.Задубрівка Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ вже два роки молиться на дорозі. Люди не можуть потрапити до храму через перешкоджання невеличкої кількості односельчан, котрі, незважаючи на рішення більшості залишилися вірними Московському Патріархату.

Як відомо, у грудні 2019 року віряни Православної Церкви України  села  Задубрівка  Чернівецької області звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням захистити їх від нападок прибічників РПЦ в Україні (УПЦ МП), які звозять до села невідомих чоловіків.

 

Comments are closed.