У Крехівському василіанському монастирі УГКЦ на Львівщині монахи варять сир та викотовляють шоколад за бельгійськими рецептурами.

Про це розповідає телеканал НТА

Брат Ілля у Крехові третій рік і стільки часу займається сироваріння. І робить це за рецептурою своїх прадідів.

А брат Ігор відповідає за виготовлення шоколаду.

“У Європі багато католицьких монастирів займаються виготовленням шоколаду. Ми подумали, чому б і нам не спробувати?  Починали з чорного шоколаду, а зараз робимо ще рожевий, карамельний і білий”, – розповідає молодий чернець.

Рецептуру кожного унікального смаку розробляли тривалий час методом спроб і помилок.

Та з часом знайшли свій ідеальний рецепт, за яким виробляють шоколад “Вівіано”, що означає “Повнота життя”.

“Ми ведемо чисте життя, намагаємося все робити в молитві. Хочемо, щоб шоколад був натуральним, не був шкідливим, щоби приносив людям радість”, – ділиться брат Ігор.

Comments are closed.