Отець Євгеній Зотов, який перейшов до Православної церкви України, розповів про своїх попередників із Московського патріархату, які служили у селі Фарбоване, де зараз служить він.

«У 2001 році тут був священник (РПЦвУ, – ред.) і йому люди довірились. І чи купили, чи збудували, але будинок добротний, нормальний, а потім він його продав за 25 тисяч доларів і поїхав до тата у Корець. У нього батько в Корці», – поділився священник Євгеній Зотов у інтерв’ю Духовному фронту України.

Він додав, що із церкви колишній служитель Московського патріархату випиляв батареї і церква почала осипатись.

«…церква, це приміщення церковно-приходської школи. Це 200-річна будівля, зараз обладнана під церкву. В церкві було опалення, але минулий священник його зрізав. І церква почала руйнуватись. Тому що одне діло коли є централізоване опалення і воно прогрівається і зовсім інше, коли в церкві сиро і стеля осипається. Перекриття дерев’яне. Він це вивіз і поїхав і довший час взагалі нікого не було», – каже отець Євгеній.

Наступному священнику, отцю Богдану, священноначалля РПЦвУ виділило «якусь хатку землянку, яка вже вросла по вікна в землю».

«Священноначалля (РПЦвУ, – ред.) ні разу навіть не приїхало подивитись в яких умовах служать священники. Отець Богдан не витримав. Він просто взагалі пішов. І ще після нього 2 роки не було священника і потім з’явився я. Я більше року тут прослужив і якщо враховувати, як я вже дияконом тут приїжджав і служив панахиду, то скоро буде два роки. Бо знову ж таки канцелярія (РПЦвУ, – ред.) досить повільно все це робить. Людям потрібен священник вже зараз, а вони ще не можуть визначитись із паперами. То я вже тоді це вирішував швидше», – підсумував отець Євгеній Зотов.

Comments are closed.