Відомий релігієзнавець, ведучий DetectorUA Дмитро Горєвой очолив відділ релігій та національностей Львівської облдержадміністрації. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook завідуючий відділом з питань релігії, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету Міністрів України Андрій Юраш.

“Безмежно радію, що сфера державно-релігійних взаємин та етнополітики поступово поповнюється якісними і професійними кадрами. Принаймні, на регіональному рівні.

Як повідомляють джерела у Львівській обладміністрації, до обов‘язків керівника Відділу з питань релігій та національностей заступає відомий релігієзнавець, надзвичайно помітний у медіа сфері як визнаний експерт у відповідній галузі – Дмитро Горєвой”, – зазначив Андрій Юраш.

Він наголосив, що на новій посаді буде не легко, тим більше, що Львівщина найактивніша та має найбільше громад.

“Що ж, Дмитре Олександровичу, ласкаво просимо до цеху! Легко не буде: це точно. Викликів у десятки разів більше, аніж відповідей на об’єктивні питання.

Львівщина – з-поміж всіх українських регіонів – найактивніша і найчисельніша за кількістю громад область. Тут і традиція, і почуття впевненості, і неперервність коренів, і вражаюча мережа центрів та інших релігійних організацій… а ще ж дуже інтенсивне і насичене життя національних спільнот – польської, російської, єврейської, грецької, вірменської, кримськотатарської, угорської, чеської, німецької, ромської… Одним словом, для відпочинку тепер часу не буде!” – зазначив він.

Comments are closed.