Телеведуча і кума Путіна Оксана Марченко продовжує свої спроби вселити в голови українців, які необачно подивилися її фільм “Паломніца”, ідею про смирення.

Заклики про необхідність змиритися перед злом і без нарікань приймати усі страждання червоною ниткою проходять крізь багатосерійне творіння дружини Віктора Медведчука – колабораціоніста, який на цей час перебуває під судом і слідством за державну зраду, зокрема за злив секретної інформації про Збройні Сили та організацію підривної діяльності.

Так, в одній із серій “Паломниці” Оксана Марченко взялася лякати українців демонами і бісами, які вселяються у слабких духом людей.

У фільмі про Почаївську лавру, яка наразі перебуває під контролем УПЦ МП, Марченко записала інтерв’ю з парафіянками УПЦ МП, які із замиленими обличчями демонстрували на камеру свою нібито одержимість.

Запитання, чи дійсно жінки є біснуватими, чи просто мають психічне захворювання – лишається відкритим.

Серед іншого Світлана зізнається, що ходила до екстрасенсів і бабусь-гадалок, однак про психотерапевтів чи психіатрів ні слова. Лишень згадка про діагноз “невралгія”, яка по суті просто є болем у місці ураження периферійних нервів, і не має стосунку до того, що, згідно з поданим у фільмі описом, відбувалося із жінкою.

І хоча один з представників Почаївської лаври слушно зазначає, що у таких випадках потрібно консультуватися з лікарями, чи зверталися згадані жінки до спеціалістів з психічних захворювань, у фільмі не уточнюється.

Однак, розповідає далі Марченко, іншій “одержимій” парафіянці Ользі свій діагноз поставили монахи – сказали, що це точно не психічне захворювання, а саме одержимість.

Після страшних історій та моторошних звуків Марченко приходить до висновку: “Смирення – не дарма його називають матір’ю всіх чеснот. Для гордих бісів людина, яка змиряється, непереможна”.

“Господь хоче від нас смирення. Те, що ти в такому стані, це Господь послав для твого спасіння. Що найголовніше – не ремствувати, бо це підживлює цю нечисть і він тільки цього і домагається”, – вторить Марченко біснувата Світлана.

Проговорюючи тези про смирення, особливо у час, коли в країні триває гібридна війна з Росією, Марченко забуває уточнити, що змирятися потрібно тільки перед Богом, але аж ніяк не перед злом – бісами чи агресором. З останніми навпаки – треба боротися.

Наприкінці фільму Марченко ще й накинулась із критикою на медичну реформу в Україні, яка, на її думку, не дає шансу на лікування психічно хворим людям, бо закриваються психіатричні лікарні.

Наголосимо, що тут Марченко вдається до звичайної маніпуляції, лякаючи людей певним твердженням без жодної аргументації і доказів. Насправді реформа спрямована на те, щоб зробити психіатричну допомогу більш доступною, зокрема тепер її можна отримати не тільки у спеціалізованих закладах, до яких зазвичай людям не так легко дістатися, бо їх небагато. Детальніше про медреформу у психіатрії можна почитати за посиланням.

Як повідомлялось раніше, у “Паломниці” Марченко тиражує наративи “русcкого міра” в Україні. Журналіст і публіцист Сергій Руденко назвав її учасницею гібридної війни проти України.

Comments are closed.