24 травня, після майже року очікування, єпископ УГКЦ Микола Бичок вилетів із Києва до Австралії на служіння для вірних в єпархії Верховних апостолів Петра і Павла в Австралії, Новій Зеландії та Океанії. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Його архієрейська хіротонія відбулася ще в червні 2020 року, однак тільки зараз він зміг вирушити до своєї пастви.

“Я свідомий, що переді мною стоїть багато нових завдань і викликів. Невідома для мене країна, закони, суспільство, тощо… Але я знаю одне: куди кличе Христос – там є найкраще. Сьогодні, вилітаючи так далеко від рідної землі, я вкотре переживаю цей досвід віри в Боже провидіння. Віддаю та поручаю всемогутньому Господеві своє служіння, духовенство та монашество, своїх співпрацівників та всіх вірних Мельбурнської єпархії верховних апостолів Петра і Павла”, – зазначив єпископ.

Як ми повідомляли, 7 червня 2020 року, у свято П’ятдесятниці, архиєрейську хіротонію правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) Миколи Бичка для українців Австралії, Нової Зеландії, та країн Океанії здійснив глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав. Хіротонія відбулася в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові.

Перед тим через пандемію коронавірусу, щоб не наражати людей на небезпеку, було змінено дату його хіротонії, яка попередньо планувалася на 26 квітня 2020 року.

Comments are closed.