Посол України в Туреччині Андрій Сибіга на завершення своєї каденції зустрівся із Вселенським Патріархом Варфоломієм у його резиденції. Про це йдеться на сторінці посольства в Facebook.

Посол висловив слова вдячності Патріархові та Церкві-матері за постійну підтримку України та українського народу.

“Завершення каденції Посла – це і обов’язкові прощальні (farewell) зустрічі з офіційними чинниками, колегами, друзями, колективом.

Сьогодні мав честь провести таку зустріч разом із дружиною Tanya Sybiha із Й.В. Вселенським Патріархом Варфоломієм. Зовсім не протокольну, теплу і особливу. Звичайно, висловив слова вдячності Його Всесвятості та Церкві-матері за постійну підтримку України та українського народу”, – написав Андрій Сибіга.

За його словами, велич постаті Вселенського Патріарха, його подвижницьке церковне служіння, діяльність на зміцнення та єднання світового православ’я ще будуть свого часу гідно оцінені прийдешніми поколіннями.

“Згадали першу зустріч, на яку, як новопризначений Посол, прибув разом із сім’єю. І мої діти після зустрічі із Й.В. Патріархом були твердо переконані, що зустрілися із Святим Миколаєм (святою людиною). Так сталося, що під час моєї каденції як Посла відбулася історична подія – надання Томосу українській Церкві. І для мене це особливо почесно.

Патріарх вкотре наголосив на важливості його планованого візиту до України, який має всі передумови стати історичним.

На згадку Й.В. Вселенський Патріарх подарував нам із дружиною іменну підписану ікону”, – зазначив посол.

Comments are closed.