У РПЦвУ освятили дев’ять нових храмів за тиждень, зокрема в Черкаській, Рівненській, Сімферопольській, Тульчинській, Дніпропетровській, Ізюмській та Херсонській єпархіях. Відбувається будівництво нових богослужбових будівель, йдеться на сайті РПЦ.

Храм в ім’я великомученика Димитрія Солунського освячений 27 травня на території хімічного заводу «Азот». Чин звершив архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій.

31 травня архієпископ Феодосій освятив каплицю в ім’я преподобного Сергія Радонезького в Першій Черкаській православній гімназії, що діє в с. Думанці, і заклав капсулу з пам’ятною грамотою в основу храму в ім’я первоверховних апостолів Петра і Павла в с. Чорнявка Черкаської області.

Храм в ім’я святителя Миколая Чудотворця освячений в с. Півче Здолбунівського району Рівненської області 29 травня.

30 травня єпископ Дубенський Пімен заклав наріжний камінь і пам’ятну капсулу у фундамент нового храму, який будує громада Михайлівського приходу в с. Мошков Млинівського району Рівненської області.

Вікарій Сімферопольської єпархії єпископ Бахчисарайський Каліник 29 травня освятив храм в ім’я святого благовірного князя Олександра Невського в м. Старий Крим.

Покровський храм в с. Воробіївка Немирівського району Вінницької області освятив 29 травня митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан.

Освячення храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці відбулося в м. Бердичів Житомирської області 29 травня. Чин звершив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней 29 травня освятив нижній храм Миколаївської церкви поселення Лоц-Кам’янка в м. Дніпрі.

Митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей 23 травня освятив літній храм «Христа Спасителя, що зціляє розслабленого у овечій купелі», побудований в с. Височинівка Зміївського району Харківської області.

Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн освятив нижній храм на честь ікони Божої Матері «Нев’янучий цвіт», апостола Андрія Первозванного і благовірного князя Данила Московського на прихід праведного Іоанна Кронштадського в смт Білозерка Херсонської області.

Митрополит Хустський і Виноградівський Марк 22 травня освятив фундамент Спасо-Преображенської церкви, яка будується в смт Ясіня (присілок Плітоватий) Рахівського району Закарпатської області.

Comments are closed.