Архімандрит Вселенського Патріархату, богослов Романос Анастасіадіс прокоментував нещодавній візит нардепа і спонсора РПЦвУ Вадима Новинського та духовенства РПЦвУ до Грузинської Православної Церкви. За його словами, це був “провокаційний візит агентів Путіна і Кирила”.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

Фото: church.ua

“Паніка та відчай змушують агентів Кремля в Україні до дій, які засвідчують їхню зрадницьку роль проти України. 3 червня прем’єр-міністр України пан Денис Шмигаль відвідав Грузію. Під час свого перебування там він також зустрівся з патріархом Грузії Ілією. Не було офіційного повідомлення про те, що обговорювалось під час цієї урочистої зустрічі. Однак, грузинські агенти в Москві знають дещо більше … І вони негайно повідомили своїх “колег” в Україні”, – пише архімандрит.

В пресрелізі РПЦвУ пишуть, що “під час зустрічі, яка пройшла в братній і теплій атмосфері, митрополит Антоній повідомив Патріарху Грузії про реальне становище православ’я в Україні”.

“Це означає, що хтось (мається на увазі прем’єр-міністр України – ред.) раніше повідомляв Патріарху Ілії про “нереальну” ситуацію. Тому вони поспішили навернути його”, – зауважив богослов.

Він запитав у своїх читачів: “Проти кого виступають церковні представники Москви в Україні? Чи вони виступають і борються, підривають саму українську державу та її найвищих інституційних представників, таких як прем’єр-міністр Денис Шмигаль, особливо в такий критичний для України час, що російські загрози проти неї зростають, і країна шукає міжнародної підтримки?”.

“У РПЦвУ нам кажуть, що український прем’єр-міністр представив Патріарху Грузії  “нереальну” ситуацію для православ’я в Україні… І їм (РПЦвУ – ред.) довелося поспішати, лише за три дні, щоб представити “реальне становище православ’я в Україні та спростувати, заперечити прем’єр-міністра своєї країни як наклепника і навіть, як брехуна та обманщика, який відвідав Грузію з офіційним візитом, просуваючи національні інтереси своєї країни”, – підкреслив архімандрит Романос.

“Ще раз стає ясно, що російська церковна присутність в Україні є “п’ятою колоною” проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності цієї багатостраждальної країни. Колишній президент Петро Порошенко вже був мішенню. Зараз вони також атакують новий уряд президента Володимира Зеленського”, – додав він.

“Зрештою, їхня проблема полягає в тому, що вони виступають ворогами України та зрадниками українського народу. Це цілком виправдовує бажання переважної більшості українських православних не мати ніякої церковної залежності від ворожої Москви. І це не зміниться, незалежно від того, скільки провокаційних візитів здійснюють агенти Путіна та Кирила, скільки б срібла вони не кидали в гаманець Іуди за підтримки антиканонічного “архідиякона” Новинського та інших представників російської мафії в Україні”, – підсумував служитель Вселенського Патріархату Романос.

Comments are closed.