Ігуменя Серафима (Шевчик), настоятелька Архангело-Михайлівського монастиря РПЦвУ в Одесі застерегла політиків, що “не треба воювати з народом Божим”, і пригрозила “Чорногорським сценарієм”. Про це вона заявила в інтерв’ю російському «Монастирському віснику», йдеться на сайті РПЦ.

Ігуменя також заявила, що дії помісної Православної Церкви України “ведуть прямо до сатани”.

“Спілкуючись з нашими опонентами, які ратують за розкол, я бачу, що вони для себе вже все вирішили. У їхній свідомості сформований образ ворога, а ворог – той, хто має іншу точку зору. Їх засліплює ненависть. Вони кажуть так: “Та хоч з дияволом, тільки не з Москвою”. Але така установка і веде прямо до сатани!” – зазначила вона.

Вона зневажливо висловилася щодо предстоятеля ПЦУ Епіфанія, а також президента Порошенка, якого звинуватила в “гоніннях і переслідуваннях” РПЦвУ.

“Ще один творець цієї структури, колишній президент України Петро Порошенко, колись був нашим парафіянином. Політика змінила його. Під натиском своїх західних кураторів він став гнати і переслідувати Церкву, духовно виростила його. Він говорив про неї, що це п’ята колона, ворог України, підлягає знищенню. Катастрофічна поразка Порошенко на президентських виборах стала результатом, в тому числі, і його війни з православ’ям, людиноненависницької риторики на адресу віруючих Української Православної Церкви”, – зазначила вона.

Представниця РПЦвУ попередила, що “не треба воювати з народом Божим” і пригрозила “Чорногорським сценарієм”.

“…адже ми – реальна сила. Недавні події в Чорногорії наочно продемонстрували всьому світу, що Церква і народ можуть змусити політиків рахуватися з собою. Ми не дозволимо людям, далеким від Православ’я, вирішувати нашу долю без нас”, – заявила вона.

Comments are closed.