Рішення Глибоцького районного суду, яким священника РПЦвУ Василя Савку оштрафували на 17 тисяч гривень та позбавили водійських прав на один рік, залишили у силі.

Про це повідомляє ІА АСС.

У Чернівецькому апеляційному суді не задовільнили скаргу захисників священника РПЦвУ, який п’яним керував автомобілем, а під час затримання поліцією кричав про неповагу до України та обзивав депутата Чернівецької районної ради “хохлом і бандерівцем” та погрожував йому «”пустити кулю в лоб”.

Рішення суду першої інстанції залишили у силі. Про це повідомляє кореспондент ІА АСС із посиланням на відеотрансляцію засідання суду, яке оприлюднила на своїй сторінці журналістка Галина Єреміца.

“… апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а постанову Глибоцького районного суду щодо Савки – без змін», – зачитав постанову суду головуючий на засіданні суддя. Він зазначив, що ця постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

На прохання журналістки прокоментувати рішення апеляційного суду, захисник священника сказав, що жодних коментарів із цього приводу не дає.

Нагадаємо, священник, якого засудили за п’яне кермування, подавав апеляцію на рішення Глибоцького районного суду. Натомість у суді звернулися до СБУ щодо висловів священника про Україну, її церкву та громадян.

Як повідомляла РП, священника РПЦвУ Василя Савку з Чернівецької області, якого затримали п’яним за кермом, суд покарав, призначивши 17 тисяч гривень штрафу, та позбавленням права керувати автомобілем на рік. Про це йдеться в постанові Глибоцького районного суду Чернівецької області, копію якої надала пресслужба суду на запит журналістки Галини Єреміци.

У постанові зазначено, що батюшка на суд не прийшов, а його представник заперечував факт  правопорушення.

Зокрема, відмову священника пройти перевірку на наявність алкоголю пояснив тим, що він не розуміє української мови. Тож пропозицію поліції “дути в трубку” він зрозумів по-своєму, оскільки румунською “Du-te” означає “йти”.

Однак аргументи захисту не переконали суд, оскільки відео з боді-камер працівників поліції свідчили про інше. На записі видно, що Савка спілкувався з працівниками поліції, відповідав на їхні запитання. Жодного разу він не дав зрозуміти, що не знає української. Причому, коли йому запропонували «подути в трубку», він так і вчинив. Окрім цього, священник РПЦвУ висловлювавався нецензурною лайкою на адресу поліції.

“Коли працівник поліції зачитував Савці його права, останній поводився неадекватно та постійно голосно повторював “Бе-бе”, вдаючи, ніби він не чує, що говорить працівник поліції”, – йдеться в постанові суду.

На відео з камери видно, як батюшка в напівпритомному стані російською мовою погрожує поліцейським, що “вони потраплять під роздачу”, обзиває їх “хохлами” і “сволоччю бєндеровскою” та матюкається.

Comments are closed.