Радіємо сьогодні та святкуємо, адже Царство небесне, колись недоступне, тепер відчинене і приготовлене для людини. Про це написав предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, вітаючи вірян з Вознесінням Христовим.

“Сьогодні ми разом з усією Православною Церквою святкуємо Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа.

Діяння Спасителя на землі були покликані до духовного виправлення людини, спрямування її на праведний шлях. Він страждав через наші гріхи і Своїми смертю та воскресінням відкрив дорогу до Царства любові й істини. Через Вознесіння Господа Ісуса Христа, у якому відбулося єднання Божества й людства, людська природа була піднесена від землі й гріха до вічного блаженного життя на небесах.

Спаситель пояснював своїм учням, що Його Вознесіння необхідне, аби зіслати Утішителя – Святого Духа, з Яким Він буде з нами до кінця віку, і “приготувати нам місце” (Ін. 14: 2) у небесних оселях Свого Отця. Радіємо сьогодні та святкуємо, адже Царство небесне, колись недоступне, тепер відчинене і приготовлене для людини.

Маємо берегти свої душі чистими, приносити щире покаяння у гріхах та жити згідно із Заповідями Божими, щоби бути в уготованому нам місці там, де Христос – праворуч Бога”, – зазначив предстоятель.

Comments are closed.