Архієпископ Черкаський і Канівський РПЦвУ Феодосій попередив, що невдовзі “Фанар відокремиться від Православної Церкви, при цьому не нашкодивши їй самій”.

Про це він заявив після того, як митрополит Італії та екзарх Південної Європи Полікарп (Ставропулос) назвав Папу Франциска своїм патріархом і заявив про швидке наближення повної єдності католиків і православних. Про це йдеться на сайті РПЦвУ.

Представник РПЦвУ вважає, що нова унія “зараз набагато реальніша, ніж багатьом може здатися”.

При цьому він каже, що “не варто з цього приводу панікувати віруючим українцям, росіянам, молдаванам, сербам, румунам, грузинам, болгарам, чехам і т. д., що належать до Вселенської Православної Церкви, так як Фанар просто відокремить себе від Православної Церкви, при цьому не нашкодивши їй самій”.

Водночас він говорить про “загрозу для еллінського світу”: афонського чернецтва, православних греків із Греції, Кіпру, Олександрійської Церкви, американської, грецької діаспори, бо “одного разу вранці з підмостків Ватикану-Фанару “Місту і світу (еллінському в першу чергу)” можуть оголосити про “епохальне об’єднання християнства” і теперішнє їх, греків, співпричастя з Папою Римським”.

Ієрарх РПЦвУ закликає православних віруючих еллінського світу “терміново ставати на захист Церкви”.

Comments are closed.