У Миколаївській військовій частині 3039 Національної гвардії України відбулося відкриття та освячення військової каплички. Про це повідомили у військовій частині.

Чин благословення і освячення військової каплички на честь Святого Миколая Чудотворця проводили керуючий Миколаївською єпархією, митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, голова Синодального управління військового духовенства, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, військові капелани військових частин Південного ОТО та духовенство Миколаївської єпархії.

З нагоди свята настоятелю новоосвяченої каплички, отцю Володимиру за ту працю, яку він разом з іншими людьми доклав для будівництва, вручили нагрудний хрест з прикрасами.

Ще у 2019 році через необхідність духовної підтримки військовослужбовців, розпочалося будівництво каплички на території частини. До втілення цього проєкту долучилися багато меценатів, які зробили свій вагомий внесок у встановлення каплички.

«Ми завжди на варті спокою громадян і в час вихідних днів, і релігійних свят, тому військовослужбовці не завжди мали змогу відвідувати храм, аби звернутися з молитвою до Господа. Тепер капличка буде повсякчас відкрита для особового складу частини і кожен гвардієць зможе помолитися у цих святих стінах перед заступанням на службу, адже віра – це справжній дороговказ для кожного гвардійця. Це, в свою чергу, значно сприятиме вихованню у особового складу високого патріотичного почуття та підвищить бойовий дух», – розповів командир військової частини 3039 полковник Олександр Оксенюк.

Comments are closed.