Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав від повноти Православної Церкви України Вселенського Патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Святий апостол Варфоломій, ім’я якого Ви носите, був невтомним проповідником Божого слова поміж багатьох народів. Сам Спаситель відзначав його чисту душу та відсутність лукавства у ній (Ін. 1: 47). Ви, Ваша Всесвятосте, так само докладаєте усіх сил, розбудовуючи братні стосунки між Церквами, навертаєте віруючих до спілкування з Церквою і Богом, щиро піклуєтеся про людей і привертаєте увагу до глобальних світових проблем”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

Епіфаній наголосив, що Господь щедро обдарував Патріарха християнськими чеснотами: людинолюбством, довготерпінням, стриманістю, лагідністю і смиренністю.

“Ваша велика духовна сила, підживлювана Божою любов’ю, Ваші жертовність і доброта, чесність і справедливість дають Вам змогу стояти на чолі Константинопольської Церкви-Матері вже майже три десятиліття – стільки, скільки не обіймав цю посаду жоден із Патріархів до Вас”, – зазначив глава ПЦУ.

Він також наголосив на великому внеску Варфоломія у вирішення давнього церковного питання в Україні.

“Ви докладаєте титанічних зусиль задля розбудови православ’я, звільнення Церков від зловорожого впливу, не шукаєте за це винагород. Лише Господь знає, яких зусиль Вам це коштує, і тільки Він зможе винагородити Вас належно за всі Ваші заслуги.

Від імені православних українців та від себе особисто хочу привітати Вас із Днем вашого тезоіменитства, запевнити в незмінній глибокій повазі та висловити щиру вдячність за Ваші дії для утвердження незалежної Помісної Православної Української Церкви.

Нехай за молитвами Вашого небесного покровителя святого апостола Варфоломія, Ваших попередників на Патріаршому Престолі та всіх святих Господь дарує Вам Своє благословення, міцне здоров’я, підтримує у Вашому служінні та оберігає від усілякого зла”, – йдеться в привітанні.

Comments are closed.