Журналісти із texty.org.ua проаналізували основні тези російської дезінформації, яку вкидали за останні тижні в ЗМІ, спрямовані на читачів в Україні. За їхніми даними, російська пропаганда писала про «розклади» на Фанарі та чергові утиски РПЦ в Україні, повідомляє Духовний фронт України.

Зокрема, маніпулятивні сайти досить активно розповсюджували різноманітні плітки та конспірологічні теорії, що стосуються внутрішнього життя Вселенського Патріархату та його відносин із Православною Церквою України.

У паралельній реальності дезінформаторів патріарх Варфоломій ось-ось перейде під першість Ватикану: «Удивительно, но даже среди верующих РПЦ и УПЦ находятся те, кто все еще не верит в то, что патриарх Варфоломей собирается это сделать».

Також дезінформатори повідомляють, що «…в Константинопольском патриархате идет разделение мнений по поводу ПЦУ» та що всередині Фанару точиться незрозуміла підкилимна боротьба, кінцевою метою якої є можливість «поживиться за счет ПЦУ».

Насамкінець маніпулятивні телеграм-канали та медіа активно розповсюджували інформацію про ймовірний напад на одного з архієпископів РПЦ в Україні.

Comments are closed.