Старший паламар Свято-Миколаївського храму однойменного монастиря в Жидичині Дмитро Скорубський, який став відомий після отримання патенту на переробку паперових відходів, розповів в інтерв’ю Релігійній правді, як примирив у собі церковний і науковий погляди на створення Всесвіту.

«Я обдумував це питання дуже багато часу, обговорюючи його з отцем Сільвестром із монастиря. Бог створив Землю за сім днів. День у Бога може дорівнювати багатьом рокам людського часу. Або візьмімо теорію великого вибуху. Точка сингулярності розширюється буквально одну мить. Маленька точка розширилася до розмірів Галактики за нуль, кома тридцять чотири нулі одну секунду. Ви уявляєте, наскільки це маленький проміжок часу?» – сказав 17-річний паламар, майбутній студент факультету фізики або хімії.

«В книзі Буття сказано, що Бог сказав: нехай буде світло. Бог створив усе, але метод та інструмент можуть досліджуватися наукою. Сингулярність доволі стійка. За частку секунди відбувся великий вибух. У науці є певні фундаментальні цифри. Антропний принцип передбачає, що якби якесь значення з фундаментальних фізичних сталих величин змінити на частку, то Всесвіт не існував би. Для мене цей факт — беззаперечне підтвердження існування Бога. Настільки це все геніально продумано, все складено», – наголосив Дмитро.

Він додав, що такими кроками «примирив у собі Дмитра-парафіянина і Дмитра-науковця».

«Я — і те, і інше. Йду на ранішні і вечірні молитви, але у проміжках між справами читаю сучасні статті вчених про відкриття», – розповів паламар.

Також Дмитро поділився, як трактує дива в Канні Галілейській: «Якщо Бог сотворив Всесвіт, то що йому вартувало перетворити воду на вино? Так буквально і розумію».

Comments are closed.