Скандально відомий Запорізький митрополит РПЦвУ Лука у своєму черговому дописі в Telegram звинуватив Вселенського Патріарха в тому, що “ллється кров парафіян, які відстоюють свої храми, ламаються долі ні в чому не винних людей”. Він приписав Варфоломію “манію величі” та порівняв його з Іродом.

“Дивлячись на поведінку деяких людей в рясах, таких як Варфоломій та іже з ним, керованих заокеанськими ляльководами, я, як медик, реально оцінюю їх психічний стан. Світ, який намалювали в своїй уяві ці люди, зовсім інший, ніж той, що існує насправді. Манія величі, ця гіпертрофована форма пороку гордості, піднесла їх на Олімп “головних у всьому Православ’ї”, зробивши “суддями всесвіту”, – пише Лука.

Він порівняв Патріарха Варфоломія з царем Іродом, “готовим втопити весь світ в крові, аби зберегти владу і гідність”.

“Перший без рівних” завжди має рацію, і будь-яка незгода з його правотою викликає у них масу негативних емоцій, таких як ворожість, образливість, паталогічні ревнощі… Цар Ірод готовий був втопити весь світ в крові, аби зберегти свою владу і гідність. Амбіції цих людей вже призвели до того, що ллється кров наших парафіян, які відстоюють свої храми, ламаються долі ні в чому не винних людей”, – каже представник РПЦвУ.

Comments are closed.