У Російській Православній Церкві вважають, що духовне братство РПЦ і РПЦ в Україні – це “головне, що пов’язує народи Росії та України”.

Про це заявив голова синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ РПЦ Володимир Легойда, коментуючи “молитовне стояння” РПЦвУ в Києві, йдеться на сайті РПЦ.

Він також прокоментував українське законодавство, яке зобов’язує РПЦвУ до перейменування.

“Прагнення змусити УПЦ (РПЦвУ – ред.) змінити свою назву – це спроба продовження політики, провідники якої намагаються представити Церкву як агента іноземної держави, що не відповідає дійсності, оскільки самовизначення РПЦ полягає у відсутності її прив’язки до якоїсь конкретної держави”, –  вважає Легойда.

Він наголошує, що Патріарх Московський Кирило неодноразово зазначав: Російська Церква – це не Церква Російської Федерації.

“Українська Православна Церква має найширші права самоврядування, всі питання свого внутрішнього життя вирішує самостійно, а її духовенство і парафіяни – громадяни України”, –  додав Легойда.

“Зв’язок Української Православної Церкви з Російською – виключно символічна духовна та історична єдність. Я не розумію, навіщо прагнути розривати цей зв’язок. Політичні кордони в сучасному світі – річ набагато більш рухлива. Духовне братство двох Церков – сьогодні головне, що пов’язує народи Росії та України”, – продовжив представник РПЦ.

Він наголосив, що важливо “зберегти цю єдність”.

Comments are closed.