Мешканці Середньоуральського монастиря в РФ розповіли, як протягом року РПЦ захоплювало обитель і як відбувалася “зачистка” монастиря силовиками.

Відео розслідування, яке зняв KRIKNEWS, оприлюднив портал Credo.Press.

Автори фільму розповіли, як слідчі розбещували дітей, ОМОНівці ламали кістки жінкам, а підтримку владі надавали збройні формування кавказців, які п’яними танцювали в храмах.

Як повідомляла РП, представники силових органів почали в ніч на 14 квітня спецоперацію в Середньоуральському жіночому монастирі, в якому проживають прихильники о. Сєргія (Романова).

Нагадаємо, колишній духівник обителі Сєргій Романов, позбавлений сану влітку 2020 року за порушення священницької присяги, чернечих обітниць, ряду апостольських правил і церковних канонів, був відлучений від Церкви 10 вересня. Він відмовлявся залишати Среднеуральский монастир, однак був затриманий в кінці грудня 2020 року.

29 грудня 2020 року Басманний суд Москви санкціонував арешт екс-схиігумена Сєргія. Йому пред’явлено обвинувачення за ч.3 ст.110.1 (схиляння до самогубства), ч.3 ст.148 (порушення права на свободу совісті та віросповідання) і ст.330 КК РФ (самоправство).

Comments are closed.