У Львові в неділю, 27 червня, з нагоди 20-річчя візиту св. Папи Івана Павла ІІ біля храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ зібралися тисячі вірян, щоб молитися під час літургії з Главою УГКЦ Святославом.

Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова

Як пише видання Духовна велич Львова, ця подія стала символічно, оскільки цього ж дня відзначалося 20-ліття проголошення блаженними новомучеників УГКЦ.

“Тому, в особливий спосіб згадували їхній подвиг, а також роздумували, як втілювати заповіти святого Папи Івана Павла ІІ у своєму житті, щоб це не був просто наш далекий спогад, але реальність”, – зазначає видання.

Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова

Під час виступу Глава УГКЦ подякував громаді за перейменування одного з проспектів міста на честь Папи Івана Павла ІІ.

“Я хочу особливу скласти вдячність львівській громаді за те, що ми сьогодні їхали сюди по проспекту святого Папи Івана Павла ІІ. Щиро скажу, у Києві також є вулиця Івана Павла ІІ, але це далеко не проспект. Тішуся, як Львів пам’ятає ці події 20-літньої давності як глибоко вони закарбувалися у його серці. Якою історичною та подія була, як усіх нас вона змінила, навчила краще любити Бога і Україну.  Під час цього локдауну і онлайну наш народ почав мені говорити, що відчуває Євхаристійний голод. Ми не можемо онлайн передавати Святі Таїнства. А такі святкові події – це можливість  накормити Божий народ Тілом і Кров’ю Спасителя”, – наголосив Верховний архієпископ Святослав.

Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова

Зазначається, що урочтиста подія зібрала за літургією численних єрархів УГКЦ з різних куточків світу.  Відтак, кожен вірянин на Сихові міг досвідчити присутність Живої  і глобальної Церкви, яка єднає українців на Батьківщині та на поселеннях.

Як зазначив, Блаженніший Святослав, з багатьма владиками він побачився вперше після карантинного року.

Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова

Зокрема, це митрополит і архієпископ Львівський Владика Ігор, митрополит і архієпископ Івано-Франківський Владика Володимир, митрополит Філадельфійський Борис, апостольський адміністратор єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії владика Гліб, єпарх Коломийський владика Василь, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ  Владика Йосиф, куріальний єпископ Києво-Галицького Верховного архієпископа владика Степан Сус, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Владика Теодор, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Владика Петро, єпископ-помічник Стрийської єпархії владика Богдан.

Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова

Численно долучилося до події духовенство УГКЦ, чернецтво.  Був присутнім і священнослужитель РКЦ, настоятель парафії св. Папи Івана Павла ІІ о. Григорій Драус.

Присутніх привітав митрополит і архієпископ Львівський Ігор, який наголосив:

“Гадаю, що та площа, певно, від часів Папи, хоча тоді було трохи більше, не бачила ще стільки народу. Люди прийшли також, щоб разом помолитися, щоб Вас побачити, щоб слова Вашого почути. Дякую Вам за молитву та науку”.

  • Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова
  • Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова
  • Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова
  • Фото: Роман Балук, Духовна велич Львова

Comments are closed.