У суботу, 26 червня, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський ПЦУ Павло на запрошення настоятеля протоієрея Андрія Беринди звершив освячення храму на честь Святого Духа, що у селі Березове Хмельницької ОТГ та очолив у ньому Божественну літургію.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, передає пресслужба Хмельницької єпархії.

Після літургії, владика Павло виголосив проповідь та привітав усіх присутніх з важливою подією – освяченням новозбудованого храму на честь Святого Духа, а також подякував за спільну молитву і побажав, щоби благодать Святого Духа зійшла в цей величний день на людей, очищаючи від усякої скверни і наповнила серця Божими чеснотами та прагненням до духовного життя.

У свою чергу настоятель парафії протоієрей Андрій Беринда подякував Преосвященнійшому єпископу Павлу за відвідини їхньої парафії.

На завершення керуючий Хмельницькою єпархією вручив фундаторам храму церковні нагороди.

Його Преосвященству співслужили обласний благочинний протоієрей Василь Беринда, благочинний Хмельницького району протоієрей Андрій Мельничук,  протоієрей Іван Кашараба та настоятель Свято-Духівського храму села Березове протоієрей Андрій Беринда.

Comments are closed.