Очевидно, пора ставити питання про виселення Московського Патріархату із Києво-Печерської  лаври за неналежний догляд національної святині та розкрадання коштів, які виділяла держава, проти якої вони ведуть ідеологічну боротьбу.

Таку думку висловив релігієзнавець Олександр Саган.

“Чи не пора ставити питання про виселення Московського Патріархату із Київської лаври за неналежний догляд національної святині та неефективне використання (розкрадання?) коштів, які виділялися державою?

Адже на антиукраїнські хресні ходи і друк антиукраїнської літератури десятки мільйонів гривень вони знаходять. А на ремонт Києво-Печерської лаври має давати держава, проти якої вони фактично ведуть ідеологічну боротьбу. Нині Московська Патріархія догосподарювалася до того, що національна святиня на межі руйнації. А тепер вони шантажують владу і вимагають грошей, бо “сніги тануть і затоплюють печери”. Сотні років до того снігів не було?” –  зазначає релігієзнавець.

За його словами, необхідно спочатку провести аудит злочинної забудови Лаври та аналіз витрат тих грошей, які роками виділялися на проблеми, які сьогодні стали критичними.

Як повідомляла РП, настоятель Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський та Чорнобильський Павло Лебідь попросив допомоги у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для збереження пам’ятки архітектури національного значення – “Лабіринти Ближніх печер” (корпус № 90), яка є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Comments are closed.