Програма перебування Вселенського Патріарха Варфоломія буде дуже насиченою і передбачатиме заходи, як церковного так і державного характеру.

Про це розповів журналістам під час свого перебування в Івано-Франківську предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, повідомляє РІСУ.

“Цього року ми очікуємо на приїзд його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія в межах святкування 30-ліття відновлення нашої Незалежності. На запрошення держави і української Церкви відбудеться державно-церковний візит протягом днів святкування проголошення незалежності України”, – зазначив він.

За словами Епіфанія, Патріарх Варфоломій буде брати участь як в державних заходах, так і церковних.

“Ми відслужимо спільну Літургію, і він матиме зустріч з очільниками держави, а також з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, громадськістю, молоддю. Відомо, що Патріарха називають «Зеленим Патріархом», тому візьме участь у заходах, які присвячені збереженню навколишнього середовища. Зараз поки формується така більш щільна програма його візиту. Звичайно, передбачається спілкування з журналістами також”, – повідомив  предстоятель ПЦУ.

 

Comments are closed.