Глава Кіпрської Православної Церкви архієпископ Хризостом заявив, що у нього є методи поставити на місце тих членів синоду, які не згодні з визнанням ПЦУ.

Про це повідомляє Оrthodoxia.info.

Кіпрські синодали митрополити Лимассольський Афанасій, Морфський Неофіт, Кіккський Никифор, Тамасоський Ісая, а також єпископи Амафунтський Микола і Ледрський Епіфаній, які не згодні з визнанням ПЦУ, відмовилися взяти участь в соборному богослужінні, призначеному священним синодом Кіпрської Православної Церкви на 10 липня.

На думку архієпископа Хризостома відмова ієрархів від соборного служіння говорить про неповагу до рішень Синоду і про спробу обійти або знехтувати предстоятеля.

Глава Кіпрської Церкви заявив, що ієрархи повинні завжди брати до уваги, що він все ще архієпископ. «Я не помер. Я все ще живий».

На думку предстоятеля Церкви Кіпру, ієрархи, які відмовляються йому співслужити, помиляються, і якщо він почне наводити порядок, то митрополити перестануть бути членами синоду, оскільки вони не поважають священний синод. «Ось чому я мовчу, щоб не нашкодити Церкві», — зазначив Хризостом.

На питання, чи поглиблюється криза щодо розриву євхаристійного спілкування (у Кіпрській церкві — ред.), Архієпископ Хризостом відповів: якщо це питання буде поглиблюватися, то Церква повинна бути суворішою.

«У мене є методи поставити їх (митрополитів, незгодних з визнанням ПЦУ — ред.) на місце, але я не буду починати зараз», — наголосив він.

Comments are closed.