Політики використовують у своїх інтересах тему Волинської трагедії, а також інші історичні події. І ці погляди різняться із реакцією віруючих людей.

Про це сказав єпископ Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви Віталій Скомаровський в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“На Волині ми (не лише римо-католики) вважаємо, що це річниця, коли треба насамперед молитися. За померлих та за примирення. Ця річниця у нас вшановується у другу неділю липня. У суботу ми молимось на цвинтарі чи на місці зруйнованого храму чи села, присутні посол чи консул Республіки Польщі, місцева влада, православні брати, люди з місцевих сил та гості з Польщі. Це спільна молитва. Це День пам’яті жертв людської ненависті на Волині в часі ІІ Світової війни. У неділю відправляється служба в кафедральному соборі в Луцьку. На Волині це дні пам’яті і молитви. Якщо навколо цих подій виникають проблеми, то вони не з Волині, а з інших місць”, – зазначив єпископ.

Він також прокоментував питання, що десять років тому Вадим Колєсніченко, проросійський політик з Партії регіонів, який перебуває зараз в РФ, провів акцію про волинську драму, яку ілюстрував фотографіями німецьких погромів у Львові.

“Політики використовують у своїх інтересах не лише Волинську трагедію, а різні історичні події. У політиків свої погляди, але якщо йдеться про реакцію віруючих людей, незалежно від конфесійної приналежності, то це молитовна солідарність, розуміння, що це була трагедія, смуток, усвідомлення, що це не повинно повторитися”, – наголосив Скомаровський.

За його словами, жодне минуле не заважатиме діалогу, якщо є бажання обох сторін розмовляти.

Comments are closed.