У РПЦ заявили, що “в єдиній православній сім’ї відбуваються сварки” через рішення Патріарха Варфоломія про визнання ПЦУ, яку вони називають “українськими розкольниками”.

Про це заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ архієпископ Леонід Горбачов в одному з інтерв’ю, йдеться на сайті РПЦ.

Причому, як зазначає представник РПЦ, сварки відбуваються на багатьох напрямках, зокрема “на Фанарському, Олександрійському, Елладському”.

“У єдиній православній вселенській сім’ї відбуваються сварки, притому на багатьох напрямках: на Фанарському (рішення Патріарха Варфоломія про визнання українських розкольників); на Олександрійському африканському (рішення Патріарха Феодора), на Елладському в рішенні архієпископа Афінського Ієроніма. Це все розділяє єдине Тіло Христове, відгукується великим болем в наших серцях”, – зазначив представник РПЦ.

Він наголосив: “Нам треба працювати над тим, щоб люди усвідомили, що не час розкидати каміння, час ці камені збирати, бути єдиними і як ніколи зібраними саме у Христі, в Його єдиній любові”.

Comments are closed.