Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав цінувати державний суверенітет. Він також згадав, що 16 липня 1990 року була підписана Декларація про державний суверенітет України і сьогодні ми захищаємо її від Росії.

Про це предстоятель написав у Facebook.

«На жаль, часто люди починають по-справжньому цінувати щось лише тоді, коли розуміють, що можуть це втратити. Наш сусід-агресор довів нам це, в одну мить поставивши під загрозу, здавалося б, такі вже звичні й зрозумілі для нас речі: суверенність, недоторканність території, демократичний лад суспільства, верховенство прав і свобод людини, безпеку народу, його вільний культурний і духовний розвиток… Ці визначальні принципи 31 рік тому Верховна Рада УРСР закріпила в доленосному документі – Декларації про державний суверенітет України», – написав Епіфаній.

Він зазначив, що цей документ тоді й розпочав утвердження самостійної та незалежної України – здійснення тої великої мрії, якої український народ прагнув віками.

«Відтак ми не віддамо те, що нам так важко дісталося. Вороття назад немає. Ми знаємо, куди і навіщо рухаємося, що захищаємо у нав’язаній нам Росією неоголошеній війні, якої ми не хотіли, не ініціювали і не провокували. Ми сьогодні захищаємо Богом дану нам землю, наш народ, наші цінності і надбання поколінь. Ми залишаємося вірними собі та Господу, нашій державі та її принципам», – підкреслив він.

Митрополит Епіфаній закликав пам’ятати, з чого починалась наша сучасна державна незалежність.

Comments are closed.