Митрополит РПЦ Іларіон під час поїздки до США розповів американцям про “переслідування і навіть фізичне знищення християн в країнах Близького Сходу і Африки, а також дискримінацію віруючих Української Православної Церкви” (РПЦвУ – ред.).

Про це він повідомив в інтерв’ю на телеканалі “Росія 24”, йдеться на сайті РПЦ.

За його словами, на Міжнародному саміті з питань релігійної свободи у Вашингтоні він говорив, що в останні роки трагічна ситуація склалася для християн ряду країн близькосхідного регіону і Африки, зокрема Іраку, Лівії, Сирії, Лівану.

Він також хотів, щоби “в США чули інформацію про реальну ситуацію в релігійній сфері в Україні, про стан УПЦ (РПЦвУ – ред.), яка зберігає духовну єдність з Московським Патріархатом”.

При цьому він нагадав, як колишній держсекретар США М. Помпео, підбиваючи підсумки своєї діяльності на цій посаді, написав, що він допоміг українському митрополиту звільнитися від впливу Москви.

“Навіть саме формулювання свідчить про низький рівень знань щодо того, що відбувається в Україні, який характеризує деяких високопоставлених американських чиновників. Тому важливо було розповісти про те, що там реально відбувається: як виганяють священників і парафіян з храмів і люди моляться під відкритим небом, як храми, захоплені розкольниками, пустують або стоять замкненими. Нехай наші американські партнери почують про це”, – заявив Іларіон.

Comments are closed.