У Львівській області поліцейські затримали підозрюваного в убивстві двох чоловіків. Злочини сталися з різницею в два тижні, а “маніяк”, як його прозвали правоохоронці, ходив по вулицях Стрия зі зброєю і вибирав жертв. Причому вбивав біля церкви і недалеко від управління поліції.

Про це повідомляє obozrevatel.com.

Жертвою злочинця, який вийшов на полювання 4 липня, став 41-річний Іван Гарбич. Чоловік раніше був дрібним підприємцем, але останнім часом працював оператором на автомийці.

Приблизно о 23:40 на перехресті вулиць Вокзальної та 1 Листопада невідомий відкрив вогонь по людині. Перший постріл у правий бік живота, другий – у грудну клітку. Після цього вбивця втік із місця злочину. Стрілянину почули місцеві жителі, а коли знайшли лежачого на землі чоловіка, який стікав кров’ю, викликали швидку допомогу і поліцію. Але людина отримала поранення, несумісні з життям.

За фактом вбивства поліція відкрила кримінальне провадження, але розслідування тупцювало на місці.

Друга НП сталася 17 липня, через два тижні після першої. Також було вбито чоловіка і теж двома пострілами. Це сталося приблизно о 00 годині 14 хвилин поблизу храму Всіх Святих Українського Народу на вулиці Виговського.

Новою жертвою стрільця став 43-річний чоловік: унаслідок важких поранень у грудну клітку і пахову ділянку людина померла.

“Після цього вбивства одразу стало зрозуміло, що вбивця один і той же. Двох чоловіків було застрелено з обріза гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-26Е. Потрібно було поспішати: стрілець міг скоротити час і почати полювати на нову жертву”, – зазначив співрозмовник видання в поліції.

На вбивцю вийшли, можна сказати, випадково: під час відпрацювання території місцеві поліцейські помітили підозрілого хлопця, який зупинив рейсовий автобус Львів – Ужгород. Співробітники Стрийського районного управління поліції вирішили перевірити підозрюваного. На 625 км траси Київ – Чоп, у селі Конюхів Стрийського району, правоохоронці зайшли в автобус.

У речах 23-річного хлопця виявився обріз і патрони. Також з’ясувалося, що він збирався дістатися до Сколе, звідки родом.

Під час допиту стрілець зізнався у скоєних злочинах, але заявив, що мотиву вбивати конкретних людей у нього …не було. Мовляв, вибирав чоловіків старшого віку, ось і все.

Правоохоронці кажуть, що ця заява багатьох шокувала, проте хлопець не справив враження психічно хворої людини. У будь-якому разі остаточний висновок дасть судмедекспертиза.

“Поліцейські між собою прозвали затриманого маніяком. Він абсолютно ні про що не шкодує, байдужий до болю людей, які втратили близьких. Можливо, нам вдалося зупинити серійного вбивцю, який ще довго би вбивав”, – розповів поліцейський.

Затриманому оголосили підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, п. 13, ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Йому загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення. 17 липня Стрийський міськрайонний суд обрав запобіжний захід підозрюваному в двох вбивствах на вулицях міста: до вересня він перебуватиме під вартою.

Comments are closed.