Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського Патріархату, який раніше був настоятелем храму в с. Шепель Луцького районного деканату і оскаржував перехід громади до ПЦУ.

За повідомленням теперішнього очільника парафії протоієрея Віктора Ліпчика, суд розглядав позов щодо скасування нових реєстрації та статуту релігійної громади.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, два роки тому громада вирішила вийти з-під юрисдикції Московського Патріархату і возз’єднатися з Православною Церквою України. Але тодішній настоятель о. Микола Іллюк не підтримав цього почину.

Віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням прийняти їх. Священник подав до суду позов щодо скасування нових реєстрації й статуту, визнання неправомірними рішення зборів та інших інстанцій, які видавали документи про реєстрацію і стосовно діяльності парафії під юрисдикцією ПЦУ.

Також колишній настоятель подав ще один позов щодо церковного будинку, бажаючи забрати його собі. Ця судова справа ще триває.

Як повідомляла РП, церковна громада протестує проти того, що їй доводиться утримувати і сплачувати, а також ремонтувати будинок, в якому проживає настоятель московської церкви.

Comments are closed.