Менше ніж за тиждень усією православною родиною відзначатимемо знаменну дату – 1033-ю річницю Хрещення Руси-України. ПЦУ запрошує вірних та представників ЗМІ 27-28 липня приєднатися до святкування у Києві.

У вівторок о 16:45 напередодні дня вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира у Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі розпочнеться всенічне бдіння.

У середу о 8:30 митрополит Епіфаній у цьому ж соборі очолить Божественну літургію з нагоди відзначення 1033-ї річниці Хрещення Руси-України.

Цього ж дня об 11:00 урочистості з нагоди свята продовжаться на Володимирській гірці, де предстоятель Православної Церкви України звершить молебень біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

Водночас митрополит Епіфаній зазначив, що, на жаль, через загрозу нової хвилі пандемії цьогоріч ПЦУ святкуватиме в Києві без організації паломництва та традиційного масштабного Хресного ходу.

“Але вірю, що в цей важливий для нас день всі ми, попри відстань, будемо єдиними вустами дякувати Господу за всі Його благодіяння щодо нас. Ми молитимемося за справедливий мир в Україні, об’єднані любов’ю до Бога і до ближніх, до рідної Церкви і до українського народу. І нехай Господь здійснить те, про що ми просимо, на благо.

Тож, усвідомлюючи, яке глибоке і славне коріння ми маємо, відзначимо 1033-ю річницю Хрещення Руси-України всеукраїнською молитвою, яка лунатиме в кожному куточку нашої незалежної України – славної спадкоємиці Київської держави”, – наголосив предстоятель.

Comments are closed.